2. april 2011

Znani so zmagovalci 20. SOF-a

Večina udeležencev letošnjega Slovenskega oglaševalskega festivala verjetno pravkar uživa na večerni zabavi v Grand hotelu Bernardin, nekateri pa smo žal že morali oditi domov. :) Nagrajena dela pa si že lahko ogledamo na SOF-ovi spletni strani, saj organizatorji skrbno sproti objavljajo novice. Včeraj so na Srebrni noči podelili srebrna priznanja, nagrado za mlade kreativce in priznanja OFF SOF, na današnji Zlati noči pa so med drugim podelili zlata priznanja, priznanja Oglaševalska osebnost leta, Oglaševalec leta, Agencija leta, Znamka leta in seveda velike nagrade oz. Grand Prix. 

Agencija leta je z največjim seštevkom točk postala Futura DDB, Oglaševalec leta je postal Mobitel, nagrado Znamka leta je dobil Si.mobilov Orto, Oglaševalska osebnost leta pa je Janez Rakušček, izvršni kreativni direktor agencije Luna/TBWA

Nagrado Dobre vile (za najbolj duhovit oglas) in obenem tudi Grand Prix v kategoriji Inovativne oblike komunciranja so si prislužile Ljubljanske mlekarne za akcijo Sponzorska plata. Podroben opis akcije si lahko ogledate tukaj, plato pa lahko zastonj tudi downlodate, če si je slučajno še niste. 



Grand Prix so dobili še naslednji oglasi:

(Trgovina - Prva Liga; Futura DDB)

(Kuhinja - Prva Liga; Futura DDB)

(Padec - Radenska; Futura DDB)

(Nudl valar - Radenska; Futura DDB)

(Gviht - Radenska; Futura DDB)

(Embalaža in obešalnik - Cultera; Votan Leo Burnett)

Veliko nagrado so si prislužili še Citroënov Dvoboj spolov (Sonce.net, Formitas BBDO), CGP Pivovarne Kratochwill (Futura DDB), celostna oglaševalska akcija Ne verjemi! za Orto in Orto lepljiva umetnost (Luna/TBWA), Očistimo Slovenijo v enem dnevu (Pristop) in radijski oglas Radia Študent Za življenje brez tobaka

Priznam, da si vseh prijavljenih del še sploh nisem uspela pogledati, tako da bom svoje mnenje o nagrajencih raje obdržala zase. :) Ni mi pa jasno, zakaj je Publicisov in Mobitelov Kekec dobil le srebrno priznanje. Sklepam, da so več pričakovali tudi na Publicisu, saj so dekleta v vrsti pred mano ob naznanitvi delovala rahlo razočarana.


Malo več o naših SOFovskih doživljajih pa kdaj drugič.

Avtor: Maja B. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar