7. april 2011

fANfARA – Ker drugačno je privlačno!

Pankrti pojejo, da je osmi dan Bog izumil rock, nas pa je osmi dan marketinških konferenc čakala fANfARA. Kot običajno se je kar visoko število študentov ekonomije, tržnega komuniciranja in sorodnih smeri v sredo, 6. aprila, zbralo v dvorani Urška na Gospodarskem razstavišču.  Čakalo nas je kar sedem predavanj, dve delavnici in ena okrogla miza, nekatera predavanja bolj zanimiva, druga nekoliko manj.

Osebno sta me najbolj navdušila dva praktična predavanja, in sicer V zlato obarvani komunikacijski akciji ter Sponzorski ukrep?! To je mlečni rep! V sklopu prvega predavanja sta bili predstavljeni dve tržnokomunikacijski akciji, ki sta lani prejeli zlatega Effija – Si.mobilova Na pravi strani in Renaultova Finančna pomoč. Pri obeh sta predstavnici agencije in naročnika predstavili akcijo od samih začetkov, brifa, skozi oblikovanje strategije in njene implementacije pa vse do končnih rezultatov. Tako smo slušatelji dobili odličen vpogled v oblikovanje akcije, vse odločilne dejavnike in doseganje tržne učinkovitosti. 



Drugo predavanje pa je bilo v znamenju Sponzorske plate Slona in sadeža, ki je bila pripravljena v sodelovanju z Ljubljanskimi mlekarnami. Slon (Jure Karas) je predstavil ozadje, ključna orodja in načrte za prihodnost v oziru do njihovega sodelovanja, seveda na spodobno komičen način. Naročnika je na predavanju zastopala Tina Kumelj, Sadeža pa ananas na katedru. Več o teh predavanjih ne bom razpredala, raje si poglejte spodnje posnetke.






Seveda sama na takšne dogodke ne morem gledati samo iz vsebinskega vidika, zato moram nujno pokomentirate še nekatera organizacijska področja. ŠSDMS si nedvomno zasluži velike pohvale za CGP letošnje fANfARe in njeno poromocijo. Slogan Ker drugačno je privlačno! namreč definitivno drži tudi za vizualno podobo, morda še najbolje to ponazarja grafit v podhodu pri Mercatorjevi stavbi - svetujem ogled. Po drugi strani pa tudi brez konstruktivne kritike ne gre. Najbolj me je zmotilo, da udeleženci pri vprašanjih skoraj do konca niso dobivali mikrofonov, zato jih je bilo v zadnjih vrstah skoraj nemogoče slišati. Kot veliko ljubiteljico kavnih napitkov, me je precej razočarala odsotnost le te, čeprav je bila v splošnem pogostitev kar okusna. Ne glede na nekatere pomanjkljivosti, so ŠSDMS-jevci projekt zelo dobro izpeljali, zato v imenu ŠS PRSS čestitam celotni ekipi.







Avtor: Teja

1 komentar:

  1. - tehnične težave z powerpointom
    + odlično pecivo v preddverju
    + odlična lokacija
    + zabavna (impro) delavnica
    :)

    OdgovoriIzbriši